Vaakgestelde vragen
alles wat je (n)ooit durfde te vragen over TWERK
Wil je alles (t)weten over TWERK? Hieronder bundelen we bijna alle vragen die er bestaan over TWERK. Nog een vraag? Mail ze dan, of stel ze via ons info-formulier.
Houden jullie rekening met speciale allergieƫn?
Heb je een specifieke allergie? Kijk dan zeker de ingrediƫnten- en allergenenlijst na op de verpakking of bij het artikel zelf op de website (op beide plaatsen staan de allergene ingrediƫnten vetgedrukt).
Als vuistregel kunnen we je meegeven dat onze fondantchocolade niet toevallig het āpuurstā is. Die bevat enkel sojalecithine als bindmiddel. Onze witte en melkchocolade bevat niet alleen sojalecithine, maar ook melkpoeder. De speculaas bevat uiteraard gluten, melk (van de boter) en eieren. En de marsepein amandelen (noten dus). Ook onze pralines bevatten in hun vulling noten en gluten, room en boter (melk dus).
Onze verpakking stelt ook steeds dat ze sporen van noten kan bevatten. Dat om de eenvoudige reden dat in ons verpakkingsatelier op dezelfde dag soms chocolade mƩt en zonder (noten)vulling kan ingepakt worden.
Dat is eigenlijk ook het geval met gluten en lactose (koemelk). In ons atelier kunnen producten soms in contact komen met elkaar. Het is dus mogelijk dat onze pakjes "sporen bevatten van gluten en/of lactose". Maar de vuistregel blijft:
- onze fondantchocolade is lactose- en glutenvrij (en dus vegan)
- marsepein is gluten- en lactosevrij
- onze melkchocolade is glutenvrij
- onze witte chocolade is glutenvrij
- pralines en andere gevulde chocolade zijn niet lactose- of glutenvrij
- speculaas is niet gluten- of lactosevrij
En ze kunnen allemaal "sporen bevatten van noten, gluten en lactose" omdat we geen aparte ateliers/productielijnen hebben om volledig afgesloten van elkaar te werken. Maar die sporen zullen minimaal zijn en conform de voedselveiligheid (kleiner dan 20 ppm -deeltjes per miljoen).
Is jullie chocolade glutenvrij?
Ja. Wanneer het enkel over de ongevulde witte, pure of melkchocolade gaat.
Ingewikkelder wordt het wanneer er vullingen in onze chocolade zitten. Die bevatten soms bloem of andere bindmiddelen. Als je glutenintolerant bent, raden we je daarom aan enkel onze niet-gevulde chocoladeproducten te proeven.
In ons atelier kunnen producten evenwel soms in contact komen met elkaar. Het is dus mogelijk dat onze pakjes "sporen bevatten van gluten . Maar de vuistregel blijft:
- onze fondantchocolade is lactose- en glutenvrij (en dus vegan)
- marsepein is gluten- en lactosevrij
- onze melkchocolade is glutenvrij
- onze witte chocolade is glutenvrij
- pralines en andere gevulde chocolade zijn niet lactose- of glutenvrij
- speculaas is niet gluten- of lactosevrij
En ze kunnen allemaal "sporen bevatten van noten, gluten en lactose" omdat we geen aparte ateliers/productielijnen hebben om volledig afgesloten van elkaar te werken. Maar die sporen zullen minimaal zijn en conform de voedselveiligheid (kleiner dan 20 ppm -deeltjes per miljoen).
Maken jullie ook suikervrije chocolade?
Nee. Het vraagt te veel specifieke vereisten en te grote investeringen om een aparte productielijn suikervrije chocolade te installeren.
Maar natuurlijk willen we vermijden dat een collega van je met Sinterklaas geen lekkers krijgt. Daarom stellen we graag enkele pakjes samen met (aangekochte) suikervrije chocolade, snoepjes of koekjes.
Is jullie chocolade vegan, koosjer en/of halal?
Onze pure chocolade is volledig vegan. De overige producten (melk en wit, speculaas, pralines en andere gevulde chocolade) kunnen melk of melkpoeder bevatten en zijn dus niet geschikt voor veganisten. Helaas.
De chocoladegrondstoffen die bij ons worden geleverd zijn wel koosjer bewerkt, maar wij kunnen die niet koosjer bereiden.
Al onze niet-gevulde (fondant, witte en melk-)chocoladeartikels zijn halal. Dat is helaas niet gegarandeerd voor de pralines, maar wel voor onze speculaas en marsepein.
In ons atelier kunnen producten soms in contact komen met elkaar. Het is dus mogelijk dat onze pakjes "sporen bevatten van gluten en/of lactose". Maar de vuistregel blijft:
- onze fondantchocolade is lactose- en glutenvrij (en dus vegan)
- marsepein is gluten- en lactosevrij
- onze melkchocolade is glutenvrij
- onze witte chocolade is glutenvrij
- pralines en andere gevulde chocolade zijn niet lactose- of glutenvrij
- speculaas is niet gluten- of lactosevrij
En ze kunnen allemaal "sporen bevatten van noten, gluten en lactose" omdat we geen aparte ateliers/productielijnen hebben om volledig afgesloten van elkaar te werken. Maar die sporen zullen minimaal zijn en conform de voedselveiligheid (kleiner dan 20 ppm -deeltjes per miljoen).
Fairtrade en warmhartig ontwikkeld
Bij TWERK focussen we op een duurzame ontwikkeling van onze talenten en hun individuele groei. Onze cacaoproducten in het Zuiden verdienen dezelfde liefdevolle behandeling. Daarom werken we uitsluitend met de strengst gecertificeerde fairtrade grondstoffen.
Duurzaam en ecologisch geproduceerd
De groene energie die onze 46 zonnepanelen opbrengen, gebruiken we meteen voor onze chocoladeproductie en -opslag. Bovendien zetten we in op duurzame en eco-vriendelijke verpakkingen en onlangs investeerden we zelfs in een elektrische bestelwagen.
Werken bij TWERK als ambachtelijk talent
Wil jij ook aan de slag in onze ateliers? Graag! Onze medewerkers zijn stuk voor stuk uitgegroeid tot ambachtelijke chocolatiers die met aandacht, precisie en veel liefde onze chocolade afwerken.