TWERK verovert harten sinds the ‘90’s

We go way back. Tot in 1992 om precies te zijn. Christel Coeckelbergh richtte TWERK vzw toen op als een uniek project om mensen met een autismespectrumstoornis (ASS) ook een kans op de arbeidsmarkt te geven. Toen al was ons team zot van chocolade, gepersonaliseerd en met liefde verpakt. Wist je dat we destijds ook huisgemaakt roomijs verkochten? N-ice!

Bekijk ons huidig chocoladegamma

knipsel.jpg

30 jaar expertise in leven met autisme

Op bijna 30 jaar tijd groeide ons bedrijf uit tot een volwaardige sociale werkplaats. In 2017 stelden we al 20 doelgroepmedewerkers te werk met 5 begeleiders. En dat aantal blijft groeien. Momenteel geven we al aan 30 mensen met autisme een goede job.

Hoe ons team dat dagelijks aanpakt? We willen onze mensen zo goed mogelijk begeleiden in in hun werken en leven. Daarom werkten we een zorgconcept en methodieken uit die specifiek werden aangepast aan personen met ASS. Iets dat we nog elke dag evalueren en innoveren. Hoe dat er intern aan toegaat:

  • We hebben een website/dashboard waarmee het makkelijk communiceren is tussen doelgroepmedewerker, TWERK, familie én andere mensen uit het netwerk, zoals een dokter, therapeut of maatschappelijk werker.

  • We zorgen ook voor duidelijke dagstructuren, taakanalyses en richtlijnen die al onze medewerkers zo zelfstandig mogelijk laten werken.

Dankzij deze gestructureerde en doordachte aanpak verschijnen al onze collega’s gelukkig op het werk. Ze dragen bij aan een goeddraaiend bedrijf, verdienen hun eigen geld én integreren helemaal in onze samenleving. Perfect.

Ontdek ons team of Kom je werken bij ons?

De sleutel tot TWONEN

Onze jarenlange gedrevenheid opende meer deuren dan maatwerk alleen. En dat mag je gerust letterlijk nemen.

Want in de lente van 2017 kregen 9 mensen met autisme een eigen appartement in een complex waarin ze steeds een beroep kunnen doen op ondersteuning. Met TWONEN maakten we opnieuw van een droom een feit.

Samen met vzw Opweg en alle eigenaars/bewoners bouwen we nog elke dag verder aan de verfijning van dit prachtige concept. Tijdens de coronacrisis konden we zelfs een aantal bewoners aan het werk zetten in hun eigen flat. Een maatwerkbedrijf met thuiswerkende arbeiders, het kan!

foto-naast-twonen.jpg

TWERK blijft groeien

Stelselmatig groeide ons team met extra medewerkers en begeleiders. In 2019 werden we door de Vlaamse Overheid erkend als volwaardig maatwerkbedrijf. We waren op dat moment een van de kleinste, maar ongetwijfeld een van de dapperste maatwerkbedrijven van allemaal. In totaal geven we nu werk aan 30 personen met autisme.

Samen met vier andere Kempense maatwerkbedrijven besloten we ons te bundelen onder Groep Talent. De Kringwinkel Zuiderkempen, ’t Gerief, Ten Diensten, Boskat en TWERK slaan hiermee de handen in elkaar om meer en betere jobs te creëren. Vol goesting gaan we voor een waardevolle toekomst. Ook met de collega’s van Kaliber en andere maatwerkbedrijven zijn we de beste maatjes.

achtergrond-twerk-speculaasjes-scaled-e1581930549792.jpg

Jouw steun geeft ons nog meer goesting

TWERK is altijd veel meer geweest dan een sociale werkplaats of maatwerkbedrijf. Het is een prachtige combinatie van sociale economie en tewerkstelling. Maar ook van integratie, welzijn en gelijke kansen voor mensen met een beperking. Zelfs armoedebestrijding en huisvesting vallen onder onze functie in de maatschappij. Die veelzijdigheid geeft ons elke dag opnieuw zin om te blijven doen wat we doen.

Maar zo’n intensieve aanpak kost uiteraard tijd, energie en dus ook geld. We zijn onze financiële partners en vrijwilligers dan ook ontzettend dankbaar. Maar ook mensen zoals jij, onze klanten, de kleintjes en de grote. Want hoe meer chocolade we verkopen, hoe meer tewerkstelling en dienstverlening we kunnen ontwikkelen. Van onze chocolade krijgt zowel je lichaam als geest een zalig gevoel.

Bekijk ons chocoladegamma

Wil jij ons liever steunen met een gulle gift? Of word je graag officiële sponsor van TWERK?

Klik dan even door.  Je maakt ons team in elk geval dolgelukkig.

154226.jpg

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte van onze activiteiten, promoties en benefietacties? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook.

TWERK werkt dankzij

logo-loterie-horizontal-safezone-baseline-nl-rgb.png
gallery-logo-1.jpg
fairtrade.jpg
logo-groeptalent.png
qforwsescan.jpg
hazelheartwood.png
logo-cera-baseline-nl.png
provincie-antwerpen-logo-rgb.png