Ingrediënten en allergenen
Belangrijk: enkele veelgestelde vragen
Bepaalde allergieën of intoleranties? Vegan, koosjer of halal?
We zijn graag transparant over wat we doen en wat we kunnen. Lees de veelgestelde vragen, en veel zal duidelijk worden.
Houden jullie rekening met speciale allergieën?
Heb je een specifieke allergie? Kijk dan zeker de ingrediënten- en allergenenlijst na op de verpakking of bij het artikel zelf op de website (op beide plaatsen staan de allergene ingrediënten vetgedrukt).
Als vuistregel kunnen we je meegeven dat onze fondantchocolade niet toevallig het “puurst” is. Die bevat enkel sojalecithine als bindmiddel. Onze witte en melkchocolade bevat niet alleen sojalecithine, maar ook melkpoeder. De speculaas bevat uiteraard gluten, melk (van de boter) en eieren. En de marsepein amandelen (noten dus). Ook onze pralines bevatten in hun vulling noten en gluten, room en boter (melk dus).
Onze verpakking stelt ook steeds dat ze sporen van noten kan bevatten. Dat om de eenvoudige reden dat in ons verpakkingsatelier op dezelfde dag soms chocolade mét en zonder (noten)vulling kan ingepakt worden.
Dat is eigenlijk ook het geval met gluten en lactose (koemelk). In ons atelier kunnen producten soms in contact komen met elkaar. Het is dus mogelijk dat onze pakjes "sporen bevatten van gluten en/of lactose". Maar de vuistregel blijft:
- onze fondantchocolade is lactose- en glutenvrij (en dus vegan)
- marsepein is gluten- en lactosevrij
- onze melkchocolade is glutenvrij
- onze witte chocolade is glutenvrij
- pralines en andere gevulde chocolade zijn niet lactose- of glutenvrij
- speculaas is niet gluten- of lactosevrij
En ze kunnen allemaal "sporen bevatten van noten, gluten en lactose" omdat we geen aparte ateliers/productielijnen hebben om volledig afgesloten van elkaar te werken. Maar die sporen zullen minimaal zijn en conform de voedselveiligheid (kleiner dan 20 ppm -deeltjes per miljoen).
Is jullie chocolade glutenvrij?
Ja. Wanneer het enkel over de ongevulde witte, pure of melkchocolade gaat.
Ingewikkelder wordt het wanneer er vullingen in onze chocolade zitten. Die bevatten soms bloem of andere bindmiddelen. Als je glutenintolerant bent, raden we je daarom aan enkel onze niet-gevulde chocoladeproducten te proeven.
In ons atelier kunnen producten evenwel soms in contact komen met elkaar. Het is dus mogelijk dat onze pakjes "sporen bevatten van gluten . Maar de vuistregel blijft:
- onze fondantchocolade is lactose- en glutenvrij (en dus vegan)
- marsepein is gluten- en lactosevrij
- onze melkchocolade is glutenvrij
- onze witte chocolade is glutenvrij
- pralines en andere gevulde chocolade zijn niet lactose- of glutenvrij
- speculaas is niet gluten- of lactosevrij
En ze kunnen allemaal "sporen bevatten van noten, gluten en lactose" omdat we geen aparte ateliers/productielijnen hebben om volledig afgesloten van elkaar te werken. Maar die sporen zullen minimaal zijn en conform de voedselveiligheid (kleiner dan 20 ppm -deeltjes per miljoen).
Maken jullie ook suikervrije chocolade?
Nee. Het vraagt te veel specifieke vereisten en te grote investeringen om een aparte productielijn suikervrije chocolade te installeren.
Maar natuurlijk willen we vermijden dat een collega van je met Sinterklaas geen lekkers krijgt. Daarom stellen we graag enkele pakjes samen met (aangekochte) suikervrije chocolade, snoepjes of koekjes.
Is jullie chocolade vegan, koosjer en/of halal?
Onze pure chocolade is volledig vegan. De overige producten (melk en wit, speculaas, pralines en andere gevulde chocolade) kunnen melk of melkpoeder bevatten en zijn dus niet geschikt voor veganisten. Helaas.
De chocoladegrondstoffen die bij ons worden geleverd zijn wel koosjer bewerkt, maar wij kunnen die niet koosjer bereiden.
Al onze niet-gevulde (fondant, witte en melk-)chocoladeartikels zijn halal. Dat is helaas niet gegarandeerd voor de pralines, maar wel voor onze speculaas en marsepein.
In ons atelier kunnen producten soms in contact komen met elkaar. Het is dus mogelijk dat onze pakjes "sporen bevatten van gluten en/of lactose". Maar de vuistregel blijft:
- onze fondantchocolade is lactose- en glutenvrij (en dus vegan)
- marsepein is gluten- en lactosevrij
- onze melkchocolade is glutenvrij
- onze witte chocolade is glutenvrij
- pralines en andere gevulde chocolade zijn niet lactose- of glutenvrij
- speculaas is niet gluten- of lactosevrij
En ze kunnen allemaal "sporen bevatten van noten, gluten en lactose" omdat we geen aparte ateliers/productielijnen hebben om volledig afgesloten van elkaar te werken. Maar die sporen zullen minimaal zijn en conform de voedselveiligheid (kleiner dan 20 ppm -deeltjes per miljoen).
Sintpakketjes Puur
Cacaomassa (min. 54,5%), suiker, cacaoboter, emulgator: sojalecithine, natuurlijk vanille aroma
Fairtrade ingrediënten: Cacaomassa, suiker, cacaoboter, natuurlijk vanille aroma
Bewaring: droog en donker bewaren
Kan sporen bevatten van: melk en gluten
Allergenen staan in het vetgedrukt op deze pagina vermeld
Sintpakketjes Melk
Suiker, cacaoboter, volle melkpoeder, cacaomassa (min. 33,6%), emulgator: sojalecithine, natuurlijk vanille aroma
Fairtrade ingrediënten:Suiker, cacaoboter, cacaomassa, natuurlijk vanille aroma
Bewaring: droog en donker bewaren
Kan sporen bevatten van: melk en gluten
Allergenen staan in het vetgedrukt op deze pagina vermeld
Sintpakketjes Wit
Suiker, cacaoboter, volle melkpoeder, emulgator: sojalecithine, natuurlijk vanille aroma
Fairtrade ingredïenten: Suiker, cacaoboter, natuurlijk vanille aroma
Bewaring: droog en donker bewaren
Kan sporen bevatten van: melk en gluten
Allergenen staan in het vetgedrukt op deze pagina vermeld
Paaspakketjes
Ingrediënten:
suiker, cacaoboter, volle melkpoeder, cacaomassa, emulgator: sojalecithine, natuurlijk vanille aroma, hazelnoten, plantaardig vet, (palm, zonnebloem, koolzaad) in wisselende verhoudingen, melksuiker, nougat, feuilletine, speculaas
aroma’s: RSPO MB systeem gecertifieerd, mager melkpoeder, amandelen
Allergenen staan in het vetgedrukt op de website vermeld
Bewaring: droog en donker bewaren
Bevat: noten en gluten
Pralines
Ingrediënten:
suiker, cacaoboter, volle melkpoeder, cacaomassa, emulgator: sojalecithine, natuurlijk vanille aroma, hazelnoten, plantaardig vet, (palm, zonnebloem, koolzaad) in wisselende verhoudingen, melksuiker, nougat, feuilletine, speculaas
aroma’s: RSPO MB systeem gecertifieerd, mager melkpoeder, amandelen
Allergenen staan in het vetgedrukt op de website vermeld
Bewaring: droog en donker bewaren
Bevat: noten en gluten
Speculaas met roomboter
Ingrediënten: tarwebloem (gluten), donkere kandijsuiker, kristalsuiker, boter (melk), plantaardige olie (palm, raapzaad), eieren, water, tarwemoutmeel, gejodeerd zout, kaneel, aardappelzetmeel, aroma's, maagzout (E500ii), meelverbeteraar (E300), emulgator (E471), zuurteregelaar (E330), conserveermiddel (E200,E201), rijsmiddel (E450,E500), antioxidant (E300,E306), kleuren (E160a)
Bewaring: droog en donker bewaren
Bevat: ei, gluten, melk
Kan sporen bevatten van: soja, lupine, noten en sesamzaad
Voedingswaarden per / valeurs nutritionnelles par / nutritional value per |
100 g |
30 g |
Energie / énergie / energy |
2234 kJ |
670 kJ |
534 kcal |
160 kcal |
|
Vetten / graisses / fat |
18,6 g |
5,6 g |
Waarvan verzadigde vetzuren / dont acides gras saturés / of which saturates |
10,0 g |
3,0 g |
Koolhydraten / glucides / carbohydrates |
73,4 g |
22,0 g |
Waarvan suikers / dont sucres / of which sugars |
45,2 g |
13,6 g |
Voedingsvezels / fibre alimentaire / dietary fiber |
||
Eiwitten / protéines / protein |
8,7 g |
2,6 g |
Zout / sel / salt |
Buche marsepein
50 %Suikers, 50% amandelen
Allergenen staan in het vetgedrukt op de website vermeld
Bewaring: droog en donker bewaren
Bevat: noten
Per 100g* | |
Energie | 459kcal/1919kJ |
Eiwitten | 9,3g |
Koolhydraten | 51,7g |
waarvan suikers | 51,6g |
Vetten | 23,4g |
waarvan verzadigde vetzuren | 2,1g |
Voedingsvezels | 3,3g |
Natrium | <0,01g |
Cacaopoeder | 5g |
TWERK wil mensen met autisme een duurzame job en loon naar werken geven. We vinden dat ook belangrijk voor onze grondstoffenproducenten in het zuiden.
Daarom werken we alleen met de beste gecertificeerde FairTrade chocolade van Callebaut.
De specificaties daarvan zijn:
- witte chocola: W2 FairTrade Certified
- melkchocola: 823 FairTrade Certified
- fondant chocola: 811 FairTrade Certified
Voor elk pak dat van deze chocolade grondstoffen verkocht wordt, investeert Callebaut een deel in de duurzame teelt via de Cocoa Horizons Foundation.
© Foto van Callebaut.com
TWERK is overigens ook volledig gecertificeerd als FairTrade producent, en doet nog veel meer op vlak van duurzaamheid. Meer info daarover vind je hier.