Fairtrade en duurzaamheid in het kwadraat

Bij TWERK geven we om mensen én onze maatschappij. Onze eigen medewerkers krijgen eersterangs begeleiding. En ook onze partners in het Zuiden werken in de beste omstandigheden. Eerlijk is heerlijk.
Daarnaast willen we het milieu zo weinig mogelijk belasten. Met duurzame verpakkingen en ecologische transport lukt dat.

20180828-twerk-vzw-bart-michiels-009-4412-lr.jpg

De beste fairtrade chocolade uit het Zuiden

Onze chocolade is van hoogwaarde Callebautkwaliteit. Eerlijk ontgonnen bij onze partners in het Zuiden. Of onze chocolade daardoor zo heerlijk is? Wees maar zeker!

Stiekem goesting gekregen in chocolade? Bekijk ons chocoladegamma

Wie TWERK-chocolade koopt, steunt ook de Cocoa Horizons Foundation. Want voor elk pak chocolade dat verkocht wordt, investeert Callebaut een deel daarvan in de duurzame teelt. Mooi, hé! Bovendien staan we zelf ook een stuk van onze marge af aan producenten in het Zuiden, geregisseerd door FairTrade Belgium.

Als kers op de taart kregen we in december 2019 het officiële certificaat van fairtrade chocoladeproducent, een beloning en erkenning voor het duurzame werk dat we dagelijks verrichten.

twerk-eerlijkechocolade.png

Duurzame verpakkingen met zo weinig mogelijk kunststof

Plastic verpakkingen gebruiken is goedkoop en gemakkelijk, maar barslecht voor onze wereld. Omdat bijdragen aan een betere wereld onze kerntaak is, kiezen we zo veel mogelijk voor papieren en kartonnen verpakkingen.

De afgelopen jaren verminderden we hiermee onze plastic verbruik met maar liefst 45%!

tablet-collage.jpg

Lage CO2-uitstoot in productie, distributie en transport

46 zonnepanelen die groene energie geven

Sinds februari 2021 is het dak van ons atelier bedekt met 46 zonnepanelen. Nog zo’n mooie prestatie! Want de energie die deze panelen opbrengen gaat rechtstreeks naar onze productie, het stockagesysteem en laadt onze elektrische bestelwagen op.

Elektrische bestelwagen voor leveringen

Met een bereik van 330 km kunnen we onze grootste leveringen volledig uitstootvrij doen. Tijdens de drukke periodes rond Sinterklaas, Kerstmis en Pasen schakelen we voor de leveringen de hulp in van Boskat vzw. Zo geven we ook dat maatwerkbedrijf extra werkgelegenheid. Teamwork makes the dream work, zeggen wij dan!

Postpakketjes CO2-neutraal geleverd

Als we ergens voor gaan, is het voor de volle 100%. Ook onze verzendbare pakketten worden CO2-neutraal gedrukt en verstuurd. Zelfs het transport naar het postsorteercentrum gebeurt op CNG.

Een prachtig verhaal met een prijskaartje

Wij nemen graag onze verantwoordelijkheid op wat eerlijke handel, ecologie en duurzaamheid betreft.

Maar die keuze vraagt extra zorg en aandacht. Dat uit zich in onze prijzen. We vragen dan ook aan onze klanten om mee te stappen in dit duurzaamheidsverhaal en die dagelijkse bijdrage aan onze maatschappij.


Koop hier je chocolade
of Steun ons verhaal

sdgs.png

TWERK werkt dankzij

logo-loterie-horizontal-safezone-baseline-nl-rgb.png
gallery-logo-1.jpg
fairtrade.jpg
logo-groeptalent.png
qforwsescan.jpg
hazelheartwood.png
logo-cera-baseline-nl.png
provincie-antwerpen-logo-rgb.png