6 december 2022

Groot Nieuws van de Sint

Héél speciáál nieuws...

logo-def-is-witruimte.png

Lieve Vrienden,

Hoe huppelde mijn paardje! Hoe klopte ons hart! Vannacht mocht ik samen met Piet en Paard weer over jullie daken lopen: de mooiste nacht van het jaar zit erop, de lekkerste dag van het jaar breekt nu aan.

Zoals jullie weten werken we ons op Sinterhoofdkwartier voornamelijk B2C: Piet en ik leveren rechtstreeks aan huis bij die vele brave kinderen, mama’s, papa’s, gootouders, en noem maar op.

Maar er zijn ook heel veel brave werknemers, die van hun bedrijf een lekkere beloning krijgen morgen. Die B2B-activiteit is een stiel op zichzelf. Het zou voor ons kleine team ondoenbaar zijn om dat bedrijfsleven te bedienen.

Gelukkig kunnen we daarvoor sinds jaar en dag een beroep doen op de flinke medewerkers van TWERK: misschien dan wel het kleinste maatwerkbedrijf van Vlaanderen, maar groots in zijn resultaten. Ze zijn de echte specialisten wanneer het aankomt op het produceren en verpakken van Fairtrade chocoladepakjes voor allerlei ondernemingen. Ze werden er zo goed in dat we TWERK inschakelden voor onder andere de cadeautjes van de Vlaamse Overheid (meer dan 10.000 stuks!), VDAB, de Stad Antwerpen (9.000 exemplaren!), het Ziekenhuisnetwerk Antwerpen, VITO, SGS, Mensura, Wolters Kluwer, Janssen Pharmaceutica, en nog veel meer kleine en grote bedrijven en organisaties.

Leve TWERK

TWERK geeft daarmee werk aan zo’n 38 mensen met autisme, en dat doet hun chocolade nog beter smaken. Het is dan ook heel terecht dat ze 4 jaar geleden het certificaat van Hofleverancier van de Sint in de wacht hebben gesleept.

Maar dit jaar werd het echt speciaal, en zelfs ongezien druk op TWERK. Voor meer dan 600 bedrijven en organisaties ging TWERK aan de slag, meer dan 800 locaties kregen op 14 dagen tijd stipt en breukvrij hun chocolade geleverd. In totaal ging dat over zo’n 14 ton chocolade en 3,5 ton speculaas en marsepein, altijd in een originele en duurzame verpakking, altijd met liefde en precisie gemaakt en ingepakt. Meer dan 93.000 mensen kunnen dit jaar van een TWERK-sintpakketje proeven. Dat zijn absolute recordcijfers voor TWERK. En dat in het jaar waarin ze hun 30ste verjaardag vierden!

Iedereen Sinterklaas

Er is nog iets dat me bijzonder verheugt. Door een foutje van Piet-excel hadden we zo’n 3 ton chocolade teveel besteld bij TWERK. En die zouden we onmogelijk allemaal zelf op krijgen. Daarom organiseerde TWERK Iedereen Sinterklaas. Daarbij kreeg iedereen de kans om wat extra chocolade te bestellen, maar ook om een pakje te schenken aan het goede doel. Meer dan 1600 mensen deden hun bestelling. Meer dan 3 ton chocolade ging zo de deur uit op amper 14 dagen tijd. En wat nog belangrijker is: heel veel mensen schonken een pakketje aan het goede doel. 90 kg werd gedoneerd aan de Voedselbanken, en 134 kg aan vzw De Dorpel.

Het blijkt zelfs zoveel te zijn dat vzw De Dorpel dit zelfs voor haar doelgroep wat teveel vindt. Daarom werkten ze samen met De Sociale Kruidenier en vzw De Fakkel om alles zo goed mogelijk te verspreiden naar gezinnen in en rond Herentals die het wat moeilijker hebben. En tot slot heeft De Dorpel ook beslist om wat nog rest te delen met De Voedselbank.

Van dergelijke solidariteit wordt jullie Sint natuurlijk heel warm. Ik heb dan ook een speciale boodschap ingesproken om iedereen te danken voor dit hartverwarmende gebaar. Die kunnen jullie bekijken op mijn YouTubekanaal, of onderaan deze brief. 

Voor het overige heb ik beslist om TWERK voortaan de status van SUPERIOR Hofleverancier van de Sint te geven. Dat hebben alle medewerkers dubbel en dik verdiend.

Morgen stap ik in de Haven van Antwerpen terug op mijn stoomboot richting Spanje. Maar vlak ervoor passeer ik nog even in de sympathiekste en meest unieke chocoladefabriek van het land. Ik zal hen persoonlijk dat heuglijke nieuws gaan kond maken.

Op de verlanglijstjes van TWERK stonden trouwens heel wat legoblokjes. Uiteraard ga ik die dan persoonlijk overhandigen. Benieuwd wat ze daarmee gaan doen...

Met de meest hartelijke groet,
ook namens Piet & Paard,

Jullie Sinterklaas