23 september 2024

Dialogz app helpt werknemers met autisme communiceren

Soms zouden we in het hoofd van onze medewerkers willen kruipen. We willen hen beter leren begrijpen en ondersteunen. Alleen zo kunnen we beter inspelen op hun welzijn en een fijne, veilige werksfeer garanderen. Daarom maakten we, als eersten in België, een auti-app die intern communiceren makkelijker maakt. Maak kennis met Dialogz, onze gloednieuwe communicatie-app.

t-werk-app-22-hr.jpg

Hoe werkt Dialogz?

De app geeft onze medewerkers de mogelijkheid om op hun eigen manier te communiceren. En ze kunnen daarbij kiezen tussen woorden, cijfers of een emoji.

Heb je vanochtend niet ontbeten? Laat het weten met een cijfer. Voel je je geweldig vandaag, of juist niet? Kies een emoji. Zo kunnen onze begeleiders direct inschatten hoe de werkdag eruit zal zien en tijdig bijsturen als dat nodig is.

Wat maakt Dialogz uniek?

Bij Twerk werken er 35 fantastische medewerkers met autisme die elke dag hun beste beentje voorzetten. Structuur en voorspelbaarheid zijn voor hen enorm belangrijk, en Dialogz helpt daarbij. Wist je dat de app zich zelfs aanpast aan elke individuele werknemer?

Elke werknemer heeft zijn eigen manier van denken en voelen. De app laat hen toe om dit op hun eigen tempo te structureren en te delen met collega’s, begeleiders en zelfs met familie.

Daarnaast kunnen ze er ook hun dagplanning in raadplegen, evaluaties overlopen en in dialoog gaan via tekst, cijfers en kleuren. Zo zorgen we ervoor dat iedereen op zijn manier gehoord wordt.

t-werk-app-20-hr.jpg
01-bart-michiels.jpg
TWERK rotating circle

"In het hoofd van iemand met autisme kruipen, dat doe je door een veilige en voorspelbare omgeving op maat te scheppen."
Bart Michiels - coördinator marketing en communicatie TWERK vzw

Het grotere plaatje

Dankzij de financiële steun van de provincie Antwerpen wordt de app niet alleen verder verfijnd voor onze medewerkers, maar kijken we ook al vooruit.

Vanaf 2025 willen we de app beschikbaar maken voor andere doelgroepen, zoals anderstaligen en laaggeletterden. Want iedereen verdient een eenvoudige manier om te communiceren.

provincie-antwerpen-logo-rgb.png

Wat betekent dit voor jou?

Ben je als bedrijf op zoek naar chocolade van topkwaliteit én draag je graag je steentje bij aan een inclusieve samenleving? Dan zit je goed bij Twerk. 

Elke praline die je bij ons bestelt, ondersteunt niet alleen vakmanschap, maar ook sociale innovaties zoals Dialogz.

Zo voeg je net dat beetje extra toe aan je bedrijfswaarden, en aan je vergadertafel!

t-werk-app-25-hr.jpg