1 oktober 2024

Chocolade met een gouden randje: het verhaal van Aurubis en TWERK

Heb jij ooit al een ‘kopergieter’ geproefd? Nee? Dan wordt het tijd dat je kennismaakt met de Aurubis pralines. Deze bijzondere pralines hebben een pakkend verhaal – een die begint in een gezellig keukentje en verdergaat bij de gouden chocolatiers van TWERK. Een partnerschap waar vakmanschap en inclusiviteit samenkomen.

aurubis-praline-kopergieter-twerk-chocolade.jpg

De start van een zoete samenwerking

Het was in 2018 dat metaalverwerkingsbedrijf Aurubis haar 100ste verjaardag vierde.

In plaats van alleen een feestje te organiseren, dacht collega Carla: "Waarom geven we geen unieke praline cadeau aan onze medewerkers?" Niet zomaar een praline, natuurlijk. Eentje die het Aurubis verhaal vertelt.

En zo geschiedde, want de ‘kopergieter’, zoals de praline nu heet, is geïnspireerd op een beeldje van een man die koper giet, een vondst op het schrootplein van Aurubis. Wat een match. Net als koper is chocolade immers een vloeibaar product dat in vaste vorm nog mooier schittert.

Twee werelden smelten samen

De praline viel zo in de smaak dat het beslist een blijvertje was voor Aurubis. Maar chocolade produceren in eigen huis? Dat was niet mogelijk, dus zocht en vond Carla hulp bij TWERK.

Naast de kwaliteit van onze chocolade sprak de inclusieve TWERK-werking en het werkaanbod voor mensen met autisme Carla meteen aan. Duurzaamheid, vakmanschap en zorg voor elkaar zijn immers ook kernwaarden van Aurubis.

Voor ons is de cirkel rond.

aurubis-twerk-chocolade-praline.jpg
carla-en-bart-aurubis-vs-twerk.jpg
TWERK rotating circle

“Het fijne aan chocolade is dat het een heel circulair product is, net zoals koper bij Aurubis. Bij imperfecties of fouten kan je het smelten en er opnieuw een mooi product van maken.” - Bart Michiels - coördinator marketing en communicatie TWERK vzw

Goed gevoel bij elke hap

Het (h)eerlijke aspect van onze chocolade toont bovendien dat Aurubis belang hecht aan hoe iets wordt gemaakt, naast de kwaliteit op zich. 

Door te kiezen voor Fair Trade Callebaut chocolade geeft het bedrijf elke proever een goed gevoel. Dat smaakt naar meer!

aurubis-twerk-chocolade-praline.jpg